U bevindt zich hier: Home > Bestuur > Rucphen: op naar 2030 > Burgertop

Burgertop 28 juni 2019 gaat niet door

Helaas gaat de burgertop niet door. Het programma en aanvangstijdstip bleek voor veel potentiële deelnemers niet haalbaar. Dat is jammer. We willen inwoners, ondernemers en organisaties graag betrekken bij Rucphen en de toekomst. Daarom gaan op een andere manier samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan tafel om ideeën te verzamelen voor de toekomst van Rucphen.We komen hierop snel terug.

Samen werk maken van je idee

We hebben allemaal ideeën voor de toekomst. Hoe het anders kan. Mooier. Beter. Makkelijker. Of het nu gaat om sportmogelijkheden, wegen, vervoer, afval, verlichting, natuur of energie. Maarja. Een idee is maar een idee. Om er wat van te maken heb je anderen nodig. Inwoners, verenigingen, ondernemers, de gemeente. Daarom wilden we in juni voor de eerste maal een Burgertop organiseren, net als de Kindertop.

Kindertop 2018

In het najaar van 2018 organiseerden we voor het eerst de Kindertop. Dit interactieve evenement was een groot succes. We zijn daar best trots op. Tijdens de Kindertop bedachten kinderen in groepjes allerlei leuke en mooie ideeën voor de toekomst van Rucphen. Dit leverde bijzondere ideeën op. Met 12 van deze ideeën zijn we aan de slag gegaan. Commissaris van de Koning Wim van de Donk bezocht zelfs de Kindertop. Het was een evenement waar we positief op terugkijken.

Hoe nu verder? 

We willen inwoners, ondernemers en organisaties wel graag betrekken bij Rucphen en de toekomst. We kunnen het niet alleen. Daarom hebben we besloten onze plannen bij te stellen. We gaan op een andere manier verbinding zoeken met de dorpen. Inwoners, ondernemers, en organisaties betrekken bij plannen. Maar vooral samen ideeën en initiatieven bedenken om daar samen uitvoering aan te geven. We kijken nog hoe we dat op goed vorm en ihoud kunnen geven. We komen hierop snel terug. Natuurlijk hoeft jouw idee daar niet op te wachten. 

Neem contact op met onze ideeënmakelaars

Wil je jouw idee niet langer laten liggen? Laat het ons weten! We werken dagelijks aan de toekomst. Dat doen we niet alleen. Dat doen we graag met hulp en ideeën van inwoners, ondernemers en organisaties. Dus heb je een idee en wil je samen met buurtbewoners, verenigingen en ondernemers iets moois neerzetten in je buurt? Neem contact op met onze ideeënmakelaars.