U bevindt zich hier: > Toegankelijkheidsverklaring

Toegankelijkheidsverklaring

Het toegankelijkheidslabel van Hoofdwebsite gemeente Rucphen. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Overzicht toegankelijkheidsverklaringen gemeente Rucphen

Voor toegankelijkheidsverklaringen van websites die ook onder onze verantwoordelijkheid vallen gaat u naar de overzichtspagina met toegankelijkheidsverklaringen

Onderzoeksresultaten

Hoe werken wij aan toegankelijkheid?

Gemeente Rucphen wil dat iedereen alle informatie op onze websites goed kan gebruiken. Daarom besteden we aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid. We zorgen voor een continue verbetering in toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:

  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.
  • Interne bewustwordingssessies voor onze medewerkers. We houden regelmatig sessies waarin we het nut en de noodzaak van digitale toegankelijkheid onder de aandacht houden.
  • Onze redacteuren toetsen voor publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Daarnaast toetsen wij onze website regelmatig toetsen met een automatische toetstool zoals Achecker. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Afweging bij aanschaf/verlenging: Toegankelijke bouwkwaliteit is een voorwaarde bij de ontwikkeling van nieuwe websites en bij verlenging van bestaande contracten.

Problemen met toegankelijkheid melden

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk blijkt? Neem dan contact met ons op. Dat kan op de verschillende manieren: