Vrijwilligerswerk

Aanvragen

Voor : particulier

Vacatures plaatsen of zoeken

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een vrijwilliger doet zinvol en nuttig werk; investeert in zichzelf én in de maatschappij. Wilt u vrijwilligerswerk doen of heeft u een vacature? Kijk eens op www.vrijwilligerswerk.nl. Daar vindt u een hoop informatie over vrijwilligerswerk en verwijzingen naar verschillende landelijke vacaturebanken. Liever lokaal? Op www.urvoice.nl kunnen vrijwilligers en -organisaties zelf oproepen plaatsen en beheren.

Verzekering voor vrijwilligers

Als u vrijwilligerswerk doet, kunt u ook schade veroorzaken of letsel oplopen. De gemeente heeft daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente: de VNG Vrijwilligerspolis. Deze verzekering biedt een ruime dekking. Gemeente Rucphen heeft de pluspolis afgesloten. Iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, is verzekerd.


Vrijwilligersavond en -prijzen

Jaarlijks organiseren wij in november een vrijwilligersavond. Daarbij reiken we ook vrijwilligersprijzen uit.


Nomineren

  • Vrijwilligersorganisaties die het afgelopen jaar inspirerende activiteiten hebben ontwikkeld of activiteiten hebben uitgevoerd die een bijzondere inspanning hebben gevraagd, komen voor de Vrijwilligersprijs in aanmerking. Welke organisatie nomineert u? Zorg dat uw nominatie uiterlijk 1 oktober bij ons binnen is. De genomineerde organisatie wordt uitgenodigd voor de vrijwilligersavond en maakt kans op 500 euro!
    Mail uw nominatie naar n.bennik@rucphen.nl 
  • De URvoice Jeugdvrijwilligersprijs
    Wilt u een (groep) jeugdvrijwilliger(s) nomineren? Dat kan! Gaat u hiervoor naar www.URvoice.nl.


De Rotary Wensboom voor vrijwilligersorganisaties

Omdat er altijd nog wel iets te wensen is, staat er in oktober een wensboom in de hal van het gemeentehuis. Genomineerden voor de (jeugd)vrijwilligersprijzen mogen hierin één of meerdere wensen hangen. Een wens voor uw eigen organisatie en/of voor een ander. (Geef een kopie af bij de receptie, tav Nanny Bennik!) Als het uiteindelijk maar ten goede komt aan de inwoners van Gemeente Rucphen. Tijdens de vrijwilligersavond maakt Rotary Halderberge-Seppe bekend of uw wens wordt vervuld.


Nationale Vrijwilligersprijzen

Wij melden de winnaars van de vrijwilligersprijs en van de jeugdvrijwilligersprijs jaarlijks aan voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Daarmee maken zij nog een keer kans op een leuke dag en een mooie prijs. Meer informatie: https://vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen