Vrijwilligerswerk

Aanvragen

Voor : particulier

Vacatures plaatsen of zoeken

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een vrijwilliger doet zinvol en nuttig werk; investeert in zichzelf én in de maatschappij. Wilt u vrijwilligerswerk doen of heeft u een vacature? Kijk eens op www.vrijwilligerswerk.nl. Daar vindt u een hoop informatie over vrijwilligerswerk en verwijzingen naar verschillende landelijke vacaturebanken. Liever lokaal? Op www.urvoice.nl kunnen vrijwilligers en -organisaties zelf oproepen plaatsen en beheren.

Verzekering voor vrijwilligers

Als u vrijwilligerswerk doet, kunt u ook schade veroorzaken of letsel oplopen. De gemeente heeft daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente: de VNG Vrijwilligerspolis. Deze verzekering biedt een ruime dekking. Gemeente Rucphen heeft de pluspolis afgesloten. Iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, is verzekerd.


Vrijwilligersavond en -prijzen

Jaarlijks organiseren wij in november een vrijwilligersavond. Daarbij reiken we ook vrijwilligersprijzen uit.


Nomineren

  • Vrijwilligersorganisaties die het afgelopen jaar inspirerende activiteiten hebben ontwikkeld of activiteiten hebben uitgevoerd die een bijzondere inspanning hebben gevraagd, komen voor de Vrijwilligersprijs in aanmerking. Welke organisatie nomineert u? Zorg dat uw nominatie uiterlijk 1 oktober bij ons binnen is. De genomineerde organisatie wordt uitgenodigd voor de vrijwilligersavond en maakt kans op 500 euro!
    Mail uw nominatie naar n.bennik@rucphen.nl 

  • Stichting URvoice zet onze jongeren in het zonnetje. Met het uitreiken van de Jeugdvrijwilligersprijs maken zij kans op een cheque ter waarde van 250 euro. Die is bedoeld voor vrijwilligers in de leeftijd van 13-28 jaar.  Meer weten? Kijk op www.urvoice.nl 


Vergeet de Nationale Vrijwilligersprijzen niet!

Ook op nationaal niveau zijn mooie vrijwilligersprijzen te winnen. Een bezoek aan de website is de moeite waard. Naast informatie over de vrijwilligersprijzen, vindt u hier tips en cursussen voor uw eigen organisatie.  https://vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen