Vrijwilligerswerk

Aanvragen

Voor : particulier

Vacatures plaatsen of zoeken

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een vrijwilliger doet zinvol en nuttig werk; investeert in zichzelf én in de maatschappij. Wilt u vrijwilligerswerk doen of heeft u een vacature? Kijk eens op www.vrijwilligerswerk.nl. Daar vindt u een hoop informatie over vrijwilligerswerk en verwijzingen naar verschillende landelijke vacaturebanken. Liever lokaal? Op www.urvoice.nl kunnen vrijwilligers en -organisaties zelf oproepen plaatsen en beheren.

Verzekering voor vrijwilligers

Als u vrijwilligerswerk doet, kunt u ook schade veroorzaken of letsel oplopen. De gemeente heeft daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente: de VNG Vrijwilligerspolis. Deze verzekering biedt een ruime dekking. Gemeente Rucphen heeft de pluspolis afgesloten. Iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, is verzekerd.


Vrijwilligersavond en -prijzen

Jaarlijks organiseren wij in november een vrijwilligersavond. Daarbij reiken we ook vrijwilligersprijzen uit.


Nomineren

  • Vrijwilligersorganisaties die het afgelopen jaar inspirerende activiteiten hebben ontwikkeld of activiteiten hebben uitgevoerd die een bijzondere inspanning hebben gevraagd, komen voor de Vrijwilligersprijs in aanmerking. Welke organisatie nomineert u? Zorg dat uw nominatie uiterlijk 1 oktober bij ons binnen is. De genomineerde organisatie wordt uitgenodigd voor de vrijwilligersavond en maakt kans op 500 euro!
    Mail uw nominatie naar n.bennik@rucphen.nl 

  • Stichting URvoice zet onze jongeren in het zonnetje. Met het uitreiken van de Jeugdvrijwilligersprijs maken zij kans op een cheque ter waarde van 250 euro. Die is bedoeld voor vrijwilligers in de leeftijd van 13-28 jaar. URvoice nomineert dit jaar zelf uit elk kerkdorp jeugdvrijwilligers met een bijzonder initiatief. Op deze genomineerden kan gestemd worden tussen 1 en 31 oktober a.s. via de Facebookpagina van URvoice.
    Wie verdient volgens jou de prijs? Stem via https://www.facebook.com/URvoiceDZB op jouw favoriet!


Vergeet de Nationale Vrijwilligersprijzen niet!

Wij melden de winnaars van de vrijwilligersprijs en van de jeugdvrijwilligersprijs jaarlijks aan voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Daarmee maken zij nog een keer kans op een leuke dag en een mooie prijs.
n.b. De organisatie van de Nationale Vrijwilligersprijzen heeft aangegeven dat ze overwegen dat organisaties zich dit jaar zich zelf aan kunnen melden. We houden het in de gaten!

Meer informatie: https://vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen