U bevindt zich hier: Home > Vrije tijd > Zwembad De Watertuin

Zwembad De Watertuin

Zwembad De Watertuin

Het zwembad is vernieuwd! Het nieuwe zwembad is vanaf 1 maart 2023 gereed. Dan kan iedereen weer genieten van een mooi en modern zwembad met de bijbehorende faciliteiten. Kijk voor alle actuele informatie en impressiefoto's op www.de-watertuin.nl.

Kom jij straks zwemles geven?

Lijkt het je leuk om zwemles te komen geven in dit prachtige nieuwe bad? Stuur dan een mail naar Petra van Weersel: info@de-watertuin.nl.

Heb je vragen over de exploitatie of organisatie van het nieuwe bad? Neem dan ook contact op met Petra van Weersel via 0165-726126.

Beheer zwembad

Het nieuwe zwembad wordt geëxploiteerd door Accommodatiebedrijf Rucphen BV (in oprichting). Momenteel worden alle voorbereidingen getroffen om in het nieuwe jaar te kunnen gaan exploiteren. De openstelling en programmering wordt bepaald, de tarieven worden vastgesteld, voor de gasten wordt er een zo naadloos mogelijke  overgang van het oude naar het nieuwe bad voorbereid.  

Visualisatie Ligweide De Vijfsprong

Sport- en recreatiegebied De Binnentuin

Het zwembad is een belangrijk onderdeel van sport- en recreatiegebied De Binnentuin. Dit is het groene gebied tussen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord. In sport- en recreatiegebied De Binnentuin vindt u naast het zwembad ook Snowworld, De Heemtuin, een manege, een modelautoracebaan en 5 sportverenigingen. De laatste jaren heeft het groene recreatiegebied een flinke impuls gekregen:

  • er is een Wielerbaan aangelegd;
  • tennisvereniging Rico heeft zich hier gevestigd;
  • is er een nieuwe atletiekbaan van 400 meter;
  • handbalvereniging Orion heeft vernieuwde handbalvelden in gebruik genomen.

Ook zijn de noodzakelijke werkzaamheden aan het hockeyveld van Mistral uitgevoerd. Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit en atletiekvereniging AVR’90 hebben samen een nieuw clubgebouw. Er zijn dus flinke stappen gezet.

 Snowworld heeft inmiddels plannen voor verdere uitbreiding met onder meer een bowlingbaan en escaperooms.

Grote fietsretailer in De Binnentuin

Martens Tweewielers heeft in De Binnentuin een winkel geopend van 3.000 m2. Naast een groot aanbod van fietsen, is hier onder meer een hellingbaan die zo steil is als de bekende Cauberg in Valkenburg.