Verkeersregelaar bij evenement

Aanvragen

Voor : ondernemer, particulier

Wanneer verkeer regelen bij uw evenement?

 • als deelnemers aan het verkeer deelnemen (wandeltochten, MTB-tochten)
 • als tijdelijk wegen afgesloten worden en het verkeer omgeleid wordt (optochten, wielerevenementen)

Wie kan het verkeer regelen?

 • iedereen die minder dan een jaar geleden de cursus voor verkeersregelaars heeft gevolgd
 • met een geldig identiteitsbewijs of paspoort 
  (een instructieverklaring of aanstellingspas is niet meer nodig)  

Vereiste online aanstelling

 • voor online aanstelling is vereist dat de kandidaat verkeersregelaar beschikt over een geldige instructieverklaring. Let wel: Mensen die nog niet beschikken over de instructieverklaring op het moment van aanstelling kunnen NIET worden aangesteld. Deze kunnen pas worden aangesteld na het behalen van de instructieverklaring. 

Verkeersregelaars aanwijzen

Cursus: verkeersregelaar worden

Om het verkeer te mogen regelen, moet u een cursus volgen. Dat doet u via www.verkeersregelaarsexamen.nl. U heeft hiervoor een inlogcode nodig. Deze krijgt u van de organisator van het evenement. Als u instructie met goed gevolg afrondt, krijgt u een instructieverklaring. Deze heeft een geldigheid van één jaar. Hiermee kunt u binnen één jaar vaker als verkeersregelaar helpen. De organisator van het evenement moet u wel per evenement aanmelden. 

Organisator: aanvragen inlogcode

De inlogcode voor de cursus vraagt u aan bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). Hiervoor heeft u een bewijs van toestemming of evenementenvergunning van de gemeente nodig. Vraag dus ruim van tevoren (ongeveer 8 -10 weken) een evenementenvergunning aan of doe tijdig een melding voor een klein evenement.

 1. De organisatie van het evenement vraagt ruim van tevoren (ongeveer 8 -10 weken) een evenementenvergunning aan of doet tijdig een melding voor een klein evenement.
 2. De gemeente zorgt voor een brief met toestemming en/of een vergunning.
  De organisatie van het evenement registreert bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) via www.verkeersregelaarsexamen.nl.  
 3. De organisatie kan met de toestemming van de gemeente (of vergunning) op www.verkeersregelaarsexamen.nl een inlogcode aanvragen.
 4. Na een aantal dagen krijgt de organisatie via de mail de inlogcode toegestuurd, waarmee de aspirant verkeersregelaars de online instructie kunnen volgen.

Kosten

De cursus is gratis.

Gerelateerde producten