Voor : ondernemer, particulier
Gaat u een bouwwerk slopen of asbest verwijderen? Dan heeft u of een omgevingsvergunning of een sloopmelding nodig. Het Omgevingsloket helpt u naar de juiste aanvraag.
Via het Omgevingsloket kunt u een vergunningcheck doen. U kunt dan duidelijkheid krijgen of u:
Voor het slopen van een (onderdeel van) een beschermd monument heeft u altijd een omgevingsvergunning activiteit monument nodig.
Vraag uw omgevingsvergunning digitaal aan via Omgevingsloket
U heeft een sloopvergunning ontvangen en wil starten met de sloopwerkzaamheden. Dan moet u dit eerst bij de gemeente melden. Dit geldt ook als u een positieve reactie op uw sloopmelding heeft gehad.
U kunt de start en het einde van de sloopwerkzaamheden melden in het omgevingsloket met DigiD of eHerkenning.
Tarief 2024
Sloopmelding
gratis
Mogelijk hebt u naast een sloopmelding of omgevingsvergunning activiteit slopen, ook andere toestemmingen binnen de omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld voor bouwen, als u een nieuw gebouw wilt oprichten op de plaats waar u gesloopt heeft, of als u een (gedeelte) van een monumentaal pand wilt slopen. Het omgevingsloket helpt u naar de juiste aanvraag.
8-14 weken
Eenvoudige aanvragen als slopen volgen een reguliere procedure. De beslistermijn is daarbij acht weken, gerekend vanaf de ontvangstdatum van de aanvraag. Deze termijn kan eenmalig met zes weken verlengd worden. Wanneer het de gemeente niet lukt om binnen deze termijn een beslissing te nemen, wordt de vergunning van rechtswege verleend.
Het ongesorteerd aanleveren van sloopmateriaal kost meer dan wanneer het gesorteerd wordt aangeleverd. Voer daarom het sloopafval met beleid af. Neem zo vroeg mogelijk contact op te nemen met de afdeling Gemeentewinkel voor afspraken over de afvoer van uw sloopafval.
Sloopwerkzaamheden kunnen invloed hebben op het milieu, bijvoorbeeld door bodem- of grondwaterverontreiniging of het vrijkomen van schadelijke stoffen in het milieu. Stop onmiddellijk met de sloop als dit gebeurt en neem contact op met de gemeente. Wij beoordelen samen met de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en de Arbeidsinspectie de omvang van de verontreiniging en de wijze van sanering.