U bevindt zich hier: Home > Klimaat - Groen en Water

Klimaat - Groen en Water

We worden geconfronteerd met klimaatverandering. Dit uit zich in meer extreme weerssituaties, met als gevolg perioden van droogte, hittegolven en hevige regenbuien.

Om ons zo goed mogelijk aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering nemen we maatregelen. Dit noemen we klimaatadaptatie.

De thema’s groen en water zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. De gemeente past de openbare ruimte zo aan dat knelpunten zoals wateroverlast worden opgelost. Het vergroenen van de dorpen draagt bij aan een aangenamere leefomgeving en hiermee reduceren we meteen de hitte op warme dagen. Door het toepassen van meer groen, kan hemelwater beter infiltreren in de grond, wat weer bijdraagt aan minder verdroging.

Het grootste deel van het grondgebied is echter niet in bezit van de gemeente, maar van onze inwoners en ondernemers. Het is dus van belang dat we hierin allemaal ons steentje (weg-)’bijdragen’.

 

Wat kan ik zelf doen?

Ook u kunt bijdragen aan het verbeteren van uw leefomgeving! Zo kunt u bijvoorbeeld zelf aan de slag met het vergroenen van uw tuin of het afkoppelen van hemelwater. Voor tips hebben we hier een aantal sites ter inspiratie: