U bevindt zich hier: > Veilig te voet over straat

Veilig te voet over straat

Gripijzers

Gripijzers zijn twee ijzeren plaatjes met tanden, die u met elastiek aan uw schoenen kunt vastmaken. Dankzij de grip van de ijzeren plaatjes, kunt u veilig over de sneeuw of het ijs lopen.

Sneeuwstappers

Sneeuwstappers kunt u op een simpele wijze om uw schoenen plaatsen. De stappers hebben stevige punten (spikes), die strategisch verdeeld zijn tussen de voorvoet en de hiel. Dat is meteen het grootste verschil met gripijzers. Door de spikes hebben sneeuwstappers altijd contact met de ondergrond. Van het neerzetten van de hak tot het afrollen van de voorvoet. Zo is uitglijden over sneeuw- en ijsresten op de stoep niet meer mogelijk. 

Schoen-sneeuwkettingen

Het voordeel van schoen-sneeuwkettingen  is dat ze niet van uw schoenmaat afhankelijk zijn. U kunt dus gewoon één set kopen voor al uw schoenen, terwijl u bij de sneeuwstappers voor uw stevige wandelschoenen waarschijnlijk een grotere maat nodig heeft dan voor uw andere schoenen. De sneeuwkettingen bijten zich als het ware vast in de sneeuw. Dit zorgt voor stabiliteit en grip op het sneeuw en het ijs.

Boodschappen via internet

Blijft u toch liever thuis, dan is er altijd nog de mogelijkheid om uw boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Dat kan bij steeds meer supermarkten, ook in onze gemeente. Zo heeft u in ieder geval altijd genoeg voorraad om de winterdagen door te komen.