U bevindt zich hier: Home > Inwoner > Paspoort/ID-kaart

Reisdocumenten Marathondagen

In aanloop naar de zomerperiode organiseert de gemeente Rucphen twee marathondagen voor het aanvragen van reisdocumenten. Deze marathondagen worden georganiseerd op woensdag 8 mei en woensdag 12 juni. Tijdens deze 2 dagen bieden we de mogelijkheid om een pasfoto te laten maken in het gemeentehuis. Deze is vervolgens direct te gebruiken voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart.

Hoe werkt het?

  1. Maak een afspraak via ons formulier of neem telefonisch contact op
  2. Kies voor woensdag 8 mei of woensdag 12 juni
  3. Je ontvangt een bevestiging met verdere instructies (bijvoorbeeld hoe lang je van te voren aanwezig moet zijn)
  4. Laat in het gemeentehuis pasfoto’s maken (de foto's worden gemaakt door een lokale fotograaf en de kosten hiervoor bedragen €15,-)
  5. Gebruik deze vervolgens meteen om een nieuw paspoort of identiteitsbewijs aan te vragen

Afspraak maken

Waarom deze marathondagen?

Bijna 10 jaar geleden is de geldigheidsduur van een paspoort en identiteitskaart gewijzigd van 5 naar 10 jaar. Daardoor verlopen er vanaf dit jaar veel paspoorten en identiteitskaarten tegelijk. We verwachten hierdoor in de komende periode extra veel aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten, wat kan leiden tot langere wachttijden.

Voorkom stress voordat je op vakantie gaat en vraag jouw documenten op tijd aan

In sommige landen moeten reisdocumenten tenminste 6 maanden geldig moet zijn om het land binnen te komen? Voorkom stress en controleer daarom altijd ruim op tijd wat de eisen zijn voor jouw bestemming.

Website-marathondagen