Reisdocumenten marathondagen

Vraag je reisdocument aan voor de aankomende piek

In aanloop naar de zomerperiode organiseert de gemeente Rucphen twee marathondagen voor het aanvragen van reisdocumenten. Deze dagen vinden plaats op woensdag 8 mei en woensdag 12 juni. Tijdens deze dagen kun je in het gemeentehuis een pasfoto laten maken die meteen gebruikt kan worden voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart.

Laat direct een pasfoto maken in het gemeentehuis

Tijdens deze dagen is een fotograaf aanwezig om pasfoto’s te maken. De kosten hiervan zijn €15,-. Deze kunnen direct worden gebruikt voor de aanvraag van een nieuw paspoort en of identiteitsbewijs. Houd er rekening mee dat dit alleen mogelijk is op woensdag 8 mei en woensdag 12 juni.

Hoe werkt het?

Maak via de website een afspraak voor de aanvraag van een reisdocument. Kies in het formulier of telefonisch voor woensdag 8 mei of woensdag 12 juni. Na het maken van de afspraak op deze dagen ontvang sturen we een mail met instructies. Hierin staat hoe lang u van te voren aanwezig moet zijn.

Waarom deze marathondagen?

Bijna 10 jaar geleden is de geldigheidsduur van een paspoort en identiteitskaart gewijzigd van 5 naar 10 jaar. Daardoor verlopen er vanaf dit jaar veel paspoorten tegelijk. We verwachten hierdoor in de komende periode extra veel aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten, wat kan leiden tot langere wachttijden.

Voorkom stress voordat je op vakantie gaat en vraag jouw documenten op tijd aan

In sommige landen moeten reisdocumenten tenminste 6 maanden geldig moet zijn om het land binnen te komen? Voorkom stress en controleer daarom altijd ruim op tijd wat de eisen zijn voor jouw bestemming.

Publicatiedatum 5-4-2024
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 13-6-2024