U bevindt zich hier: Home > Inwoner > Trouwambtenaren

Trouwambtenaren

Zonder trouwambtenaar of Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand geen officieel jawoord als u trouwt of een partnerschap aangaat. Hij of zij leidt de ceremonie en zorgt voor een praatje vooraf. In onze gemeente kunt u kiezen uit vier Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Indien u een voorkeur hebt, kunt u dit op uw meldingsformulier aangeven.

Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand

Toos Posthumus Wim Gobbens Lia Kuijstermans  Lia2

Toos Posthumus

Toos

Ik ben Toos Posthumus, trouwambtenaar. Ik ben al een aantal jaren gestopt met werken. Als ambtenaar bij, destijds, de afdeling Burgerzaken voltrok ik naast mijn werkzaamheden ook huwelijken.  Werken doe ik dus niet meer maar huwelijken voltrekken doe ik nog altijd. Dit is mijn grote passie. Ik schrijf, na een persoonlijk gesprek met het bruidspaar een toespraak met een persoonlijke touch. Graag denk ik met jullie mee, er is zoveel mogelijk tegenwoordig.
Mochten jullie kinderen hebben, dan betrek ik hen maar al te graag in de ceremonie. Dit geeft het moment zoveel extra’s.
Voor mij is het mogen voltrekken van een huwelijk, het aanwezig zijn bij een heel belangrijk moment. Het mogen maken van een leuke sfeer.
Ik heb in de gemeente Rucphen en in tal van andere plaatsen binnen Nederland al veel huwelijken mogen voltrekken, maar toch blijft het bijzonder, omdat iedereen uniek is.

Zelf heb ik drie dochters, drie schoonzoons en zes prachtige kleinkinderen. Samen met hen geniet ik.
Ik houd van lezen, wandelen en fietsen en ook ga ik graag op vakantie.

Mag ik ook uw trouwambtenaar zijn?
Toos Posthumus

Geef uw voorkeur door bij uw melding voorgenomen huwelijk of partnerschap

Wim Gobbens

Wim
Sinds 2008 ben ik trouwambtenaar in de gemeente Rucphen. Ik doe dat met evenveel plezier als waarmee ik tot mijn pensioen in het basisonderwijs heb gewerkt.
De vaak heel warme contacten met vele, verschillende mensen zorgen voor dit plezier.

Ik vind het steeds weer een uitdaging om de huwelijksvoltrekking zo persoonlijk mogelijk te doen. De voorbereiding begint voor mij steeds met een bezoek aan het a.s. paar. Naast de kennismaking met elkaar, bespreken we dan de wensen en verwachtingen ten aanzien van het huwelijk. Een eigen inbreng van het paar (en/of die van hun gasten) is daarbij zeer welkom.

Het is voor mij erg fijn om mee te kunnen helpen een bruiloft zo mooi mogelijk te laten verlopen en daarmee de huwelijksdag tot een bijzondere dag te maken.


Wim Gobbens

Geef uw voorkeur door bij uw melding voorgenomen huwelijk of partnerschap


Lia Kuijstermans

 Lia
Ja, ik wil.............. graag jullie trouwambtenaar zijn!
Ik vind het altijd weer een eer om op deze manier mijn steentje  te mogen bijdragen aan de “grote dag.”  Maar het is ook altijd weer een uitdaging!! Want in welke vorm gaan we die bijdrage gieten??  Wat past het best??

Samen nemen we in het voorgesprek de ceremonie door. Er is alle ruimte voor een persoonlijke benadering. Wat verwachten jullie precies? Jullie wensen staan centraal.  En natuurlijk hoop ik dat jullie me deelgenoot willen maken van jullie eigen verhaal!  Want ieder bruidspaar heeft dat…. wie zijn jullie als persoon en hoe heeft de liefde jullie samen gebracht.

In wederzijds vertrouwen wordt zo een unieke ceremonie tot stand gebracht. Een ceremonie waarin ik jullie op een informele  - met ruimte voor een lach en emotie -  manier in de echt zal verbinden.  Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten.

Op dit moment ben ik alleen beschikbaar voor huwelijken op vrijdag en zaterdag.

Lia

Geef uw voorkeur door bij uw melding voorgenomen huwelijk of partnerschap

Lia van der Wel - van Zanten

Lia2

Iedereen is bijzonder op zijn of haar manier…

Over iedereen is een mooi verhaal te vertellen.

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Rucphen wil ik graag een bijdrage leveren aan een geslaagde huwelijksdag door de ceremonie rond de voltrekking van het huwelijk met een speech op te luisteren.

Als aanstaand echtpaar dragen jullie de bouwstenen van het verhaal aan. Ik kom bij jullie thuis kennis maken en hoop dat jullie mij kleine ‘geheimpjes’ willen toevertrouwen. Leuke anekdotes, hoe hebben jullie elkaar gevonden zijn goede aanknopingspunten nodig om een mooi verhaal te schrijven.

Met het aangaan van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap laat je aan de ‘buitenwereld’ zien dat je een verbond sluit. Of je er nu een sobere of uitbundige bruiloft van maakt, het is vooral de bedoeling dat jullie je op deze speciale dag op je gemak voelen, dat het op jullie manier verloopt. Met elkaar kunnen we over details nadenken en afspraken maken.

Ik ben heel blij met deze mooie baan. Ik heb een goed (gevuld) leven, veel om dankbaar voor te zijn en mijn werk als trouwambtenaar is een zinvol onderdeel daarvan. Hierin kan ik mijn oprechte belangstelling voor en nieuwsgierigheid naar mensen kwijt. Voorheen nam ik interviews af, legde huisbezoeken af, nu kom ik bij aanstaande bruidsparen thuis. Mooie volgorde toch?

Iedereen verlangt naar warmte en aandacht. Dat je bijzonder bent voor elkaar, dat er iemand is met wie je je leven, gevoelens en toekomstverwachtingen kunt delen. Als u uw partner hebt gevonden zal het mij een eer zijn de huwelijksplechtigheid of partnerschapsregistratie te leiden.

Geef uw voorkeur door bij uw melding voorgenomen huwelijk of partnerschap