Project flexwonen Rucphen Noord

Informatie flexwoningen Rucphen-Noord

Woningcorporatie Thuisvester en gemeente Rucphen hebben plannen om circa 75 flexwoningen in Rucphen-Noord te realiseren. Deze zijn nodig vanwege de grote behoefte aan woningen.

De woningen zijn bedoeld om een impuls te geven aan de woningmarkt in de gemeente Rucphen. Het gaat om circa 75 flexwoningen die tijdelijk geplaatst worden. We gaan nu uit van een periode van 15 jaar. Thuisvester gaat deze woningen realiseren en daarna als sociale huurwoning verhuren. De woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren (starters op de woningmarkt), mensen die met spoed een woning nodig hebben, en mensen met een verblijfsvergunning.

Flexwoningen zijn woningen die na een bepaalde periode hergebruikt kunnen worden op een andere plaats. Zo wordt ook gesproken over tijdelijke of verplaatsbare woningen.

Proces

De plannen voor de circa 75 flexwoningen zijn nog niet definitief. De gemeenteraad is eind september 2023 bijgepraat over de plannen. In januari was er een inloopbijeenkomst waar omwonenden input konden geven op de eerste idee├źn. Op dit moment werken we aan de planning voor de verdere uitwerking. Binnenkort informeren we u over de planning van dit project. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

De gemeente en Thuisvester vinden het belangrijk de omwonenden te betrekken bij de plannen. Dat moet zorgvuldig gebeuren en kost tijd.

Publicatiedatum 6-10-2023
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 1-1-2024