Koninklijke onderscheiding aanvragen

Aanvragen

Voor : particulier

Iedereen kan een lintje aanvragen, voor wie hij maar wil. Ook voor buitenlanders en Nederlanders die in het buitenland wonen.

Wie komt in aanmerking?

De belangrijkste reden voor een lintje is wat iemand voor de maatschappij heeft gedaan. Als u voor iemand een lintje aanvraagt, let dan op het volgende: 

  • >15 jaar persoonlijke, bijzondere verdiensten in het vrijwilligerswerk
  • persoonlijke, bijzondere verdiensten in de betaalde hoofdfunctie
    Prestaties die duidelijk verder gaan dan wat normaal gesproken in de functie wordt verwacht. En de samenleving moet baat hebben bij het verrichte werk. 
  • bijzondere verdiensten van de kandidaat moeten nog actueel zijn
    Als de activiteiten inmiddels zijn gestopt, mogen die niet langer geleden zijn dan een jaar voor de gevraagde uitreikdatum van het lintje.

Ondersteuningsbrief

Vraag ook of anderen uw aanvraag willen ondersteunen. Dat kan met een ondersteuningsbrief. Daarin schrijven zij wat uw kandidaat volgens hen voor een organisatie of de samenleving betekent.

Aanvragen < 1 juli

Wilt u de koninklijke onderscheiding laten uitreiken tijdens de lintjesregen één dag voor Koningsdag ? Dan kunt u het voorstelformulier kunt u insturen tot 1 juli in het jaar ervoor.

Bijzondere gelegenheid < 5 mnd.

Wilt u de koninklijke onderscheiding laten uitreiken een andere bijzondere gelegenheid? Stuur het voorstelformulier dan tenminste vijf maanden van tevoren in.  

Formulier

http://lintjes.nl/voordragen/voorstelformulier/eigen-gegevens