U bevindt zich hier: Home > Inwoner > Nieuws > Eten drinken en samenkomen

Eten drinken en samenkomen

De horeca is vanaf het begin van de coronacrisis hard getroffen door de maatregelen. Gelukkig komt daarin binnenkort verandering. De maatregelen voor de horeca worden versoepeld onder het voorbehoud dat er minder besmettingen zijn en er voldoende zorgcapaciteit is. 

Horeca-gelegenheden en gemeenschapshuizen kunnen vanaf 1 juni 2020 onder voorwaarden open

De Rijksoverheid heeft voorwaarden bepaald om de verspreiding van het coronavirus in de Horeca tegen te gaan. Op deze website vindt u alvast een overzicht van deze voorwaarden, zodat ondernemers en beheerders zich hierop kunt voorbereiden. De definitieve regels zijn afhankelijk van de ontwikkeling van het aantal besmettingen in de komende weken. De regels die in de noodverordening van de Veiligheidsregio opgenomen worden, bepalen straks definitief wat kan en mag. Ook als de noodverordening minder gunstig voor u is.

Voorwaarden Horeca vanaf 1 juni 2020

Tijdelijk extra terras aanvragen

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijft in veel gevallen 1,5 meter afstand noodzakelijk. Hierdoor kunnen Horeca ondernemers mogelijk minder gasten ontvangen dan zij gewend waren. Daarom wil de gemeente, onder voorwaarden, meewerken aan tijdelijke verruiming van Horeca-terrassen om de 1,5 meter afstand mogelijk te maken. U kunt dit aanvragen via het  formulier Melding Eten drinken en samenkomen.

Vul de melding 'Eten drinken en samenkomen' in voor u open gaat

Natuurlijk wilt u snel weer open gaan. Daarom horen we graag van u:

 • hoe u voldoet aan de voorwaarden die vanaf 1 juni 2020 gelden
 • of en waar u tijdelijk extra terras nodig heeft om aan de 1,5 meter afstand te voldoen
  • dit kunt u aangeven met een situatietekening op schaal van uw terras én de uitbreiding
  • vermeld ook de afmetingen van het huidige én de uitbreiding op de tekening
  • als ondergrond kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van google maps.
 • hoe u mogelijke overlast rond uw terras beperkt

Geef deze informatie door via het formulier Melding Eten drinken en samenkomen.

Daarna kunt u open gaan zoals u in het formulier heeft aangegeven

 • als de geldende noodverordening dit toelaat.
 • een nieuw of extra terras mag u pas plaatsen als u van ons goedkeuring heeft ontvangen.

Melding Eten drinken en samenkomen

Verantwoord opstarten is dé weg naar meer mogelijkheden

Laten we de ruimte die we van het Rijk krijgen samen op een verantwoorde wijze invullen. Als we dit goed aanpakken wordt er in de volgende fases meer mogelijk. Ondernemers en beheerders van gemeenschapshuizen zijn verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om zo te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Zij mogen gasten die zich niet aan de regels houdt de toegang ontzeggen of verwijderen. Maak als ondernemer of beheerder de regels duidelijk kenbaar aan uw gasten zowel op het terras als in uw horeca-inrichting en organiseer uw eigen toezicht. Bij excessen kan de gemeente of politie handhaven. Hiervoor kunt u contact opnemen via 0900-8844. In geval van spoed kunt u bellen met 112. 

Heeft u nog vragen?

Omdat de versoepeling afhankelijk is van het aantal besmettingen adviseren wij u om alle informatiekanalen hierover in de gaten te houden: 

U kunt uw vraag natuurlijk ook aan ons stellen. Onze contactpersonen helpen u graag verder. U kunt hen bellen via telefoonnummer 0165-349500, of een e-mail sturen naar gemeente@rucphen.nl.

 • Horeca: Caroliene de Bruijn en Jorina de Regt
 • Gemeenschapshuizen: Remie van Oosterhout
 • Kunst/Cultuur: Marian Adriaensen en Cees Aanraad