U bevindt zich hier: Home > Vrije tijd > Zwembad De Vijfsprong

Zwembad De Vijfsprong

Geheel nieuw binnen/buitenbad vanaf 2023

Zwembad De Vijfsprong wordt vernieuwd! Het buitenbad is gesloopt en we gaan een geheel nieuw overdekt binnen/buitenbad bouwen. Dat heeft de gemeenteraad vorig jaar besloten. Het nieuwe zwembad moet in 2023 gereed zijn. Dan kan iedereen weer genieten van een mooi en modern zwembad met de bijbehorende faciliteiten. 

Als u nu wilt zwemmen...

Het buitenbad is nu gesloten. Het nieuwe zwembad moet in 2023 gereed zijn. Het bestaande binnenbad blijft tot die tijd open. 

Wat kunt u straks verwachten?

De gemeenteraad heeft enkele uitgangspunten voor het nieuwe zwembad aangegeven:

  • de grootte van het bassin is 25 x 16 meter
  • alle doelgroepen (inclusief de zwemvereniging) moeten het nieuwe bad kunnen gebruiken
  • er komt een spraypark
  • het nieuwe zwembad wordt eigentijds en transparant van opzet. Het zal goed aansluiten bij de groene omgeving van De Binnentuin.

Visualisatie Ligweide De Vijfsprong

Sport- en recreatiegebied De Binnentuin

Zwembad De Vijfsprong is een belangrijk onderdeel van sport- en recreatiegebied De Binnentuin. Dit is het groene gebied tussen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord. In sport- en recreatiegebied De Binnentuin vindt u naast het zwembad ook Snowworld, De Heemtuin, een manege, een modelautoracebaan en 5 sportverenigingen. De laatste jaren heeft het groene recreatiegebied een flinke impuls gekregen:

  • er is een Wielerbaan aangelegd
  • tennisvereniging Rico heeft zich hier gevestigd
  • is er een nieuwe atletiekbaan van 400 meter
  • handbalvereniging Orion heeft vernieuwde handbalvelden in gebruik genomen

Ook zijn de noodzakelijke werkzaamheden aan het hockeyveld van Mistral uitgevoerd. Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit en atletiekvereniging AVR’90 hebben samen een nieuw clubgebouw. Er zijn dus flinke stappen gezet.

 Snowworld heeft inmiddels plannen voor verdere uitbreiding met onder meer een bowlingbaan en escaperooms.

Grote fietsretailer in De Binnentuin

Martens Tweewielers zal in De Binnentuin een winkel openen van 3.000 m2. Naast een groot aanbod van fietsen, komt hier onder meer een hellingbaan die zo steil is als de bekende Cauberg in Valkenburg. Opening van de winkel is voorzien medio winter 2021/2022