Nieuwe gemeentesecretaris voor gemeente Rucphen

Nieuwe gemeentesecretaris voor gemeente Rucphen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de heer Edwin Kolen (50 jaar) te benoemen als gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Rucphen. De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van B en W. Hij volgt daarmee Sandor Michielse op als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Sandor Michielse was tot 1 juli jl. gemeentesecretaris. De functie van gemeentesecretaris wordt tot 1 december waargenomen door de heer Theo Kemper.

Ruime ervaring in leidinggevende en managementfuncties

Edwin Kolen is nu werkzaam bij de ambtelijke fusie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen als concern manager Publieksservice. Daarvoor was hij op managementniveau werkzaam bij de gemeente Lisse en andere gemeenten in de regio West-Brabant waaronder de gemeenten Etten-Leur, Dongen en Moerdijk. Edwin Kolen studeerde aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Positief enthousiasmeren

De selectiecommissie over de benoeming: ”We zijn blij met de benoeming van Edwin Kolen. Hij heeft ruime managementervaring en ervaring binnen de overheid. Hij heeft visie, is enthousiast en weet mensen te stimuleren. We denken dat hij zowel qua persoon als qua manager prima past bij onze gemeente.
We verwachten dat hij de organisatie mee kan krijgen in de reeds uitgezette ontwikkelrichting en dat hij het college uitstekend kan begeleiden bij de uitvoering van het collegewerkprogramma”.

Edwin Kolen zal per 1 december 2023 aan de slag gaan voor de gemeente Rucphen.   

Publicatiedatum 26-10-2023
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 7-12-2023