Lintjesregen 2024

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr heeft op vrijdag 26 april aan zes inwoners van de gemeente Rucphen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij zijn allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter van Rooden

De heer Peter van Rooden uit Zegge kreeg zijn onderscheiding voor zijn bijdrage aan diverse uitgaven over de lokale historie van Dordrecht, Leerdam en omstreken en voor zijn inzet voor de lokale afdelingen van de VVD, aanvankelijk van de gemeente Papendrecht en thans van de gemeente Rucphen.

Peter van Rooden website 

Nel Ros-Halters

Mevrouw Nel Ros-Halters uit Sprundel werd Koninklijk onderscheiden voor haar grote inzet voor diverse organisaties, zoals Welzijnswerk Sprundel, Dorpswerk Sprundel en toneelvereniging Speulend Sprundel. 

Nel Ros website

Joke Verdaasdonk-de Jong

Mevrouw Joke Verdaasdonk-de Jong uit Sprundel kreeg haar lintje opgespeld voor haar inzet als activiteitenbegeleidster bij het St. Janshof in Sprundel en voor haar inzet voor o.a. Stichting de Zonnebloem, de rouwverwerkingsgroep en de EHBO.

Joke Verdaasdonk website

Walter de Jong en Roos de Jong-Bogers 

De heer Walter de Jong en zijn echtgenote Roos de Jong-Bogers uit St. Willebrord werden Koninklijk onderscheiden voor het vele, vele mantelzorg dat zij  gedurende de afgelopen 25 jaar hebben verricht voor hun zoon Marco. 

Walter en Roos de Jong website

Marlies van Trijp-van Overveld

Mevrouw Marlies van Trijp-van Overveld uit Schijf kreeg haar onderscheiding voor haar inzet voor Stichting Samenleving Schijf, het Buurtpreventieteam Schijf, de Vrouwengroep Schijf, de EHBo- afdeling Schijf, de Brandwondenstichting  en de Rucphense afdeling van het CDA, namens welke fractie zij sinds 2022 zitting heeft
in de gemeenteraad van Rucphen.

Marlies van Trijp website

Publicatiedatum 26-4-2024
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 31-5-2024