Vrijwillig cliëntondersteuners zijn er voor u!

Inwoners van de gemeente Rucphen die gebruik willen maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), kunnen bij de aanvraag worden geholpen door een onafhankelijk cliëntondersteuner.

Naast de professionele cliëntondersteuners via MEE, kent onze gemeente ook vrijwillige cliëntondersteuners. Zij zijn allemaal opgeleid en gecertificeerd en doen hun werk volledig belangeloos. Zij kennen de lokale situatie door en door en helpen u graag bij de aanvraagprocedure en het verdere proces. De ondersteuners nemen geen beslissingen en hebben daar ook geen belang bij. Daardoor kunnen ze u 100% onafhankelijk bijstaan.

U kunt de vrijwillig cliëntondersteuners bereiken via telefoon of mail

3 nieuwe cliëntondersteuners stellen zich aan u voor
De nieuwe cliëntondersteuners

Ina Jansen

Mijn naam is Ina Jansen en ik woon sinds 1995 in Sint Willebrord. Ik werk bij H en I mode in Etten Leur en bij uitvaartonderneming Jack Matthijssen in Zundert.

De reden dat ik mezelf inzet als vrijwillig cliӫntondersteuner is vooral dat er veel (hulp)vragen zijn rond de Wmo over recht op huishoudelijke hulp, deeltaxi, traplift, keukentafelgesprek e.d. Daar help ik graag bij. Ook vind ik het fijn vind een helpende hand te bieden waar nodig.

Ik hoop u dus in de toekomst te mogen bijstaan en te ondersteunen bij vraagstukken en  hulp die u nodig heeft.

Rikie de Knegt

Mijn naam is Rikie de Knegt en ik woon sinds 1990 in Sint Willebrord, samen met mijn man Jan. Ik heb drie volwassen kinderen en vijf kleinkinderen. Sinds een jaar ben ik gepensioneerd. Daarvoor heb ik 26 jaar lang met veel plezier als kinderverpleegkundige in het Amphia Ziekenhuis gewerkt.  

Omdat ik mij graag wil blijven inzetten voor anderen ben ik op zoek gegaan naar een zinvolle invulling van mijn vrije tijd. Zodoende kwam de functie van vrijwillig cliëntondersteuner op mijn pad.

Mijn uitgangspunt is om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen en deel kunt blijven nemen aan de maatschappij. Ik kan u informeren over de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), u helpen bij het formuleren van uw hulpvraag en bij het voeren van het keukentafelgesprek met een medewerker van de gemeente.  

Aarzel dus niet om contact op te nemen wanneer u behoefte hebt aan een luisterend oor of hulp nodig hebt bij uw WMO-aanvraag. 

Dimph Kerstens-Gommers

Tot slot stelt Dimph Kerstens-Gommers zich voor: ik ben 63 jaar en ik woon in Schijf. Hier woon ik alweer sinds 1995. Daarvoor heb ik 17 jaar in Rucphen gewoond, maar ben van geboorte Schijfse.

Ik werk vanaf 1975 in de zorg. De laatste 25 jaar als verzorgende in de thuiszorg. Ik werk op dit moment in Zundert en ga vanaf november met vervroegd pensioen. 

Ik zet me graag in voor anderen. Ik ben vroeger lid geweest van de gehandicaptenraad via de gemeente en op dit moment ben ik ook vrijwilliger bij Amarant. Ik hoorde dat er cliëntondersteuners werden gezocht die willen ondersteunen bij het keukentafelgesprek. Door mijn werk in de thuiszorg, was ik hier altijd al in geïnteresseerd.

Ik vindt het vooral belangrijk dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en daarbij zijn aanpassingen van de woning en thuiszorg heel belangrijk.

Publicatiedatum 22-9-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 15-9-2022