Aanslag lokale belastingen 2020

Eind februari op de mat of in de Berichtenbox via de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB)

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Wie gebruik maakt van MijnOverheid, vindt het aanslagbiljet terug in de Berichtenbox (uw digitale postbus). Wie nog niet is aangemeld bij de Berichtenbox, ontvangt een papieren aanslag per post.

Ontvang de aanslag voortaan via MijnOverheid

U kunt zich aanmelden voor de digitale aanslag van de BWB op www.mijn.overheid.nl met uw DigiD-code. Kies dit bij ‘Instellingen’ onder ‘Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant.’ U krijgt dan de volgende aanslag voor de lokale belastingen in uw Berichtenbox. 

Controleer gratis uw WOZ-waarde 

Op het aanslagbiljet wordt de WOZ-waarde vermeld. De Waarderingskamer houdt toezicht op een juiste WOZ-waarde. Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde, dan heeft u het recht om bezwaar te maken. 

Via www.wozwaardeloket.nl vergelijkt u eenvoudig de WOZ-waarde van soortgelijke woningen. Is er bij u sprake van achterstallig onderhoud of andere factoren waardoor uw woning mogelijk minder waard is? Bel (076) 529 83 00 voor een gratis adviesgesprek met een taxateur. Of plan een terugbelverzoek via www.bwbrabant.nl. 

Gratis bezwaar maken bij de BWB

Bent u het na het gesprek met de taxateur nog steeds niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u bezwaar maken. Dit regelt u gratis en snel via www.bwbrabant.nl

Vragen?

Kijk voor meer informatie op www.bwbrabant.nl of bel met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. 

Publicatiedatum 20-2-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 25-3-2020