U bevindt zich hier: Home > Inwoner > Omgevingsvisie Rucphen

Omgevingsvisie Rucphen

Een blik op de toekomst

Ook in de toekomst moet het prettig wonen, werken en recreëren zijn in onze gemeente. Samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken wij daarom aan een gezonde, veilige en duurzame toekomst. Er komen een hoop uitdagingen op ons af. We moeten meer en een andere type woningen bouwen, we willen onze dorpen levendig en aantrekkelijk houden en willen voldoende kansen blijven bieden voor ondernemers. Je kunt alleen klaar zijn voor de toekomst als je je goed voorbereid. De Omgevingsvisie Rucphen is daar de aanzet toe.

Ambities in doelstellingen

In de omgevingsvisie maken we keuzes voor de lange termijn. Het gaat om een periode van ongeveer 30 jaar. We blikken daarom regelmatig vooruit naar het jaar 2040. Voor deze periode gaan wij in op drie vragen:

  • Hoe staat Rucphen ervoor en welke ontwikkelingen komen er op ons af?
  • Welke ambities hebben wij voor het Rucphen van de toekomst?
  • Welke doelen stellen wij om deze ambities waar te maken en welke prioriteiten gaan wij hierbij geven?

omgevingsvisie ambitie

Omgevingsvisie 2.0

De omgevingsvisie is nadrukkelijk geen afvinklijst. Het is een uitnodiging aan iedereen die er woont, werkt of er regelmatig op bezoek komt om bij te dragen aan de ambities. Met deze 1.0 omgevingsvisie in de hand gaan we de dorpen in om onze inwoners te vragen hoe we de omgevingsvisie verder kunnen uitwerken, zodat we uiteindelijk tot een 2.0 omgevingsvisie komen. We gaan in ieder geval participatieavonden organiseren in de verschillende dorpen.

In deze omgevingsvisie staan kaders voor de toekomst en handvatten voor iedereen om met ideeën te komen en deze zelf of samen met de gemeente uit te voeren. Zo bouwen we samen aan een gemeente waar het ook in de toekomst prettig verblijven is. Veel leesplezier!

Informatie en documenten