U bevindt zich hier: Home > Bestuur > Gemeenteraad > Verkiezingen 21 maart 2018

Verkiezingen 21 maart 2018

Waarom stemmen? En hoe?

Eens in de 4 jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Deze keer is dat op 21 maart. Dat is het moment voor elke inwoner van Rucphen van 18 jaar of ouder om te bepalen wie in de gemeenteraad komen. De gemeenteraad bepaalt wat er in Rucphen gebeurt. Of het nu gaat om openbaar vervoer, horeca, sport of veiligheid. De gemeenteraad heeft ermee te maken.

Bekijk deze uitleg met ondertiteling op Youtube: 

Op wie kunt u stemmen?

U kunt stemmen op kandidaten van onderstaande partijen. Standpunten en verkiezingsprogramma's vindt u op de website van elke partij afzonderlijk. Klik op de partij van uw keuze om de website te bekijken:

Interviews raadsleden 2017

Deze interviews verschenen in het najaar van 2017 in de Rucphense Bode. Klik op de link om het hele artikel te lezen in de Internetbode:

Bekendmakingen over de verkiezingen


Raadgevend referendum nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv)

Op de dag van de gemeenteraadsverkiezing (21 maart 2018) wordt ook dit landelijk raadgevend referendum gehouden. De de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017)bepaalt:

  • de taken en bevoegdheden van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD);
  • de voorwaarden die gelden voor de inzet van deze bevoegdheden;
  • hoe het toezicht is geregeld.
lees de samenvatting

Meer informatie

De Referendumcommissie heeft de wettelijke taak om kiezers te informeren over de wet waar een referendum over wordt gehouden.

Sluiten