U bevindt zich hier: Home > Inwoner > Binnentuin

Ontwikkeling Binnentuin op spoor

Gemeente Rucphen werkt aan realisatie van de Binnentuin.
De ontwikkeling van de Binnentuin – het gebied tussen Rucphen, Sprundel en
St. Willebrord – is inmiddels goed op gang.

In 2017 is de gemeenteraad akkoord gegaan met ontwikkeling van het gebied
De Binnentuin. Het is de bedoeling dit gebied verder te ontwikkelen tot een recreatief en toeristisch gebied met voorzieningen van kwalitatief hoog niveau. Naast vestiging van nieuwe voorzieningen, krijgen ook bestaande accommodaties een kwaliteitsimpuls.

Inmiddels zijn de nieuwe tennisbanen, wielerbaan, atletiekbaan en de vernieuwde handbalvelden in gebruik genomen. Ook hebben we een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Het nieuwe zwembad zal in 2022 de deuren openen. Het huidige binnenbad blijft tot die tijd geopend.

“Flinke stappen gezet”


“We hebben flinke stappen voorwaarts gezet in de ontwikkeling van het sport- en recreatiegebied” vertelt wethouder Martien de Bruijn. De nieuwe accommodatie van tennisvereniging RICO is gerealiseerd. Ook de nieuwe wielerbaan en 400 meter atletiekbaan is gereed, hiervan wordt al veel gebruik gemaakt. Ook is er een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Verder zijn de handbalvelden van Orion vernieuwd en zijn de noodzakelijke werkzaamheden aan het hockeyveld van Mistral uitgevoerd. Deze sportieve voorzieningen zijn dus klaar voor de toekomst”.

Buitenbad wordt overkapt


“Ook het zwembad is toe aan modernisering. De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met een nieuw binnenzwembad op de locatie van het voormalige buitenbad. Straks beschikken we over een modern zwembad waar zowel de sportieve zwemmer als de recreatieve bezoeker terecht kan. Voor de jeugd realiseren we een spray park. Met deze voorziening kunnen onze inwoners weer 40 jaar vooruit”.

Op de plaats van de voormalige entree annex kleedaccommodatie van het openluchtzwembad en de fietsenstalling komt een wielerretail.
Skidome is overgenomen door Snowworld. Deze ondernemer heeft ook plannen voor modernisering en uitbreiding de overdekte sneeuwaccommodatie.