Kaaistraat, St. Willebrord

Eerste fase herinrichting vanaf 23 april - 7 juni 2019. Verkeer vanaf de A58 wordt omgeleid via afslagen 19 en 21. Plaatselijk verkeer wordt met borden omgeleid via de Poppestraat-Vijverstraat.

Met de herinrichting geven we de Kaaistraat en het gedeelte van de Bremstraat tussen de Kaaistraat en de Bremstraat een hoger kwaliteitsniveau, verkeersveilige inrichting, bomen en plantsoenen. De Kaaistraat wordt weer een echte woonstraat!

Eerste fase 23 april - 7 juni 2019

23 april starten de werkzaamheden in het gedeelte vanaf de rotonde Poppestraat tot de kruising Bremstraat – Kaaistraat. Naast de werkzaamheden aan de weg, vervangt Enexis in deze periode een deel van de gasleidingen. De verwachting is dat de werkzaamheden in dit deel op 7 juni klaar zijn.

Omleiding

Het verkeer vanaf de snelweg A58 wordt omgeleid via afslag 19 (Industrieterrein Vosdonk) en afslag 21 (Rucphen). Plaatselijk verkeer wordt met borden omgeleid via de Poppestraat-Vijverstraat.

Veranderingen in de Kaaistraat

  • Met de herinrichting van de openbare ruimte richten we het gehele traject in als 30 km/u weg. Dit doen we door de weg smaller te maken en de kruisingen in te richten met snelheid remmende plateaus. Hierdoor ontstaat ruimte voor bomen, plantsoenen en parkeerplaatsen.
  • In een groot deel van de Kaaistraat leggen we een infiltratieriool aan om het water van de weg op te vangen. Brabant Water vervangt tegelijkertijd een deel van haar leidingen.
  • Tot slot wordt een vrijliggend voetpad aangelegd tussen de uitrit van de begraafplaats en het fietspad langs de Vosdonkseweg”.

Meer informatie?

Bekijk de planning en fasering van werkzaamheden op www.lindeloof.nl/Kaaistraat-stWillebrord.

Publicatiedatum 19-4-2019
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 31-7-2020